duminică, 13 aprilie 2014

Galuste dulci cu branzica de vaci

Galuste dulci cu branzica de vaci



Ingrediente:
500 gr branzica de vaci (proaspata)
1 canita mica gris
3-4 linguri zahar brut
un pic de coaja rasa de lamaie
2 oua(proaspete, de tara)

Mod de preparare:

Punem la fiert, o cratita larga, cu apa. 
Intr-un castron, punem branzica de vaci. O faramitam cu o furculita si adaugam zaharul si grisul. Separat, batem cele doua oua, si le turnam peste compozitia de branza. Amestecam bine, sa se omogenizeze. Radem un pic de coaja de lamaie. Lasam deoparte un pic compozitia.
Cand apa incepe sa fiarba, luam o lingura de metal, o dam intai prin apa fiarta, apoi formam galuste din compozitie pe care le punem la fiert, in apa. Cand se ridica la suprafata apei, le mai lasam cateva minute sa fiarba, apoi le scoatem cu o lingura. Le asezam pe un platou, presaram un pic de zahar vanilat sau dulceata si le servim.

Sper sa va placa, am gasit reteta pe www.bucataras.ro
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu